HELENA/STARCROSSED
 
Helena är första delen i Starcrossed triologin av Josephine Angelini. 

Boken Helena handlar om Helena som bor på en ö tillsammans med sin pappa, hennes mamma försvann när hon var liten. Helena är en blyg person som inte vågar att utmärka sig eftersom hon då får kramper i magen. I boken får vi lära känna Helena, hennes familj och vänner samt familjen Delos som flyttar till ön. Det har alltid varit något konstigt med Helena och hon har alltid känt sig annorlunda vilket får sin förklaring när hon möter familjen Delos. 

Det jag älskar med boken är att den är spännande och att det händer något hela tiden. Man lär känna de olika karaktärerna samt deras inbördesrelationer. Det är just karaktärerna som gör att jag älskar boken eftersom de alla är intressanta och en positiv sak är att den ibland byter berättelseperspektiv från Helena till andra karaktärer. 

Den stora kärlekshistorien i boken tillhör Helena och Lucas Delos. De håller på att lära känna varandra och det finns en attraktion mellan dem. Men kan de verkligen bli ett par? 

 

Boken kan köpas på svenska hos Adlibris Bokus CDON

Boken kan köpas på engelska hos Adlibris Bokus CDON

 

HADES/DREAMLESS

 
Hades är del två i Starcrossed triologin av Josephine Angelini.

I Hades vet Helena sanningen och försöker leva ett dubbelliv, hon vill inte att hennes pappa ska få veta sanningen om henne. Hon plågas av sin uppgift och att hantera sina gåvor samt de känslor som hon har. Boken består av mycket ångest men även en del skratt. En ny person träder in i Helenas liv, kan hon lita på honom? 

Boken består av många överraskningar och oväntade vändningar. Helena förändras mycket i boken och även de andra karaktärerna utvecklas i olika riktningar. Jag uppskattar hur boken beskriver de förändringar som sker inom karaktärerna och hur författaren väljer att lyfta fram historien som gör att den hela tiden är spännande och det hände rnågot hela tiden. Böckerna utvecklas och historien får ett större djup och förståelsen för det som sker och varför ökar ju längre man läser. 

Boken rekommenderas för alla som gillar böcker med övernaturliga inslag men även för er som gillar mytologi och historia samt en stor portion romantik. 

 

Boken kan köpas på svenska hos Adlibris Bokus CDON

Boken kan köpas på engelska hos Adlibris Bokus CDON

 

NEMESIS/GODDESS

 
Den sista delen i Starcrossed triologin av Josephine Angelini.

Nemesis är sista boken och här är väntar man på att få veta hur det slutar. Boken är spännande och man får äntligen veta hur allt började och vad det beror på. Helena bråkar mycket med sina känslor och vet inte vad hon ska göra eller hantera allt som hon lär sig samtidigt som hon måste göra sitt allra bästa för att inte förlora allt hon älskar. 

I den här boken har historien utvecklats och fått ett större djup. Karaktärernas olika roller i nutid samt den roll  som de spelar i historien får en förklaring och deras inbördesrelationer fördjupas. Det som ger böckerna ett stort djup är karaktärerna och den förändring som man kan ser genom hela serien. Vissa karaktärer utvecklas så att man gillar dem mer andra gillar man sämre. Ofta ställde jag mig frågan om varför karaktären gör på det som de gör eftersom deras beslut och handlingar får stora konsekvenser. 

Den stora kärlekshistorien i serien tillhör Helena och Lucas. De stöter på många hinder och prövningar som gör att man under hela serien undrar om det kommer bli dem och om det överhuvudtaget är möjligt för dem att ha ett förhållande. Det finns även andra kärlekspar i böckerna men Lucas och Helena är den centrala. 

Jag rekommenderar de här böckerna till alla som gillar mytologi och historia tillsammans med en stor portion kärlek och fantastiska karaktärer.

Boken kan köpas på svenska hos Adlibris Bokus CDON

Boken kan köpas på engelska hos Adlibris Bokus CDON

 

Böckerna är  överstta till svenska vilket jag anser är ett plus för de som har svårt att läsa engelska. De engelska namnen på böckerna är Starcrossed, Dreamless och Goddess. Jag har inte läst dem på engelska ännu men tror att de kan vara bättre på orginalspråket eftersom det alltid försvinner en del handling genom översättningar. 

 

Hades, Helena, Josephine Angelini, Nemesis, starcrossed,

Kommentera

Publiceras ej