UNEARTHLY
 
Första delen i Unearthly triologin av Cynthia Hand. 
 
När Clara Gardner får veta att hon är en fjärdedels ängel förändras hela hennes liv. Förutom att hennes krafter utvecklas får hon veta meningen med sitt liv. När hon börjar få visioner av en skogsbrand och en kille förstår hon att meningen med hennes liv är att rädda honom. För att följa Claras vision flyttar hon med sin mamma och lillebror Jeffrey från California till Wyoming. I Wyoming måste Clara finns ledtrådar i sin vision för att reda ut vem killen hon ska rädda är och när. Detta samtidigt som hon behöver klara skolan, skaffa nya vänner, hålla sams med sin lillebror och lära sig mer som sig själv och sina krafter för att kunna följa sitt öde. 
 
Jag gillar den här boken. Redan från början vet man Clara är och vad som bokens handling går ut på. Det intressanta är vägen dit, Clara lär sig mycket som sig själv, änglar, vänskap, hemligheter och kärlek under sin resa. 
 
Den här boken har en intressant twist på änglar och nephilim. Alla har en mening med sitt liv och det som vi kan påverka är vägen vi tar dit. Boken är första av tre och jag tycker att den är en bra start på en serie. Det händer mycket i boken som väcker intresse och som gör att du vill veta mer och efter slutet så lovar jag att de direkt kommer att vilja läsa nästa bok. 
 
Boken kan köpas hos Adlibris Bokus CDON
 
 
 
 
HALLOWED
 
Andra delen i Unearthly triologin.
 
Clara är förvirrad. Hon har inte uppfyllt sitt öde utan hon har komplicerat till det och nu måste hon ta ansvar för sina handlingar. Hon slits mellan sin kärlek till Tucker och sina förvirrade känslor till Christian. Dessutom har hon fått en ny vision som visar att någon hon älskar kommer dö inom några månader. 
 
Historien utvecklar sig efter de val som Clara gjorde i slutet av första boken och hennes handlingar får konsekvenser. Allt i hennes liv är förvirrat och hon vet inte vad hon ska göra utan slits mellan att göra det som hon vill och det som hon tror är rätt. Detta samtidigt som hon lär sig nya saker som sig själv som delvis ängel och den värld som människor och änglar delar. Hennes liv är för alltid förändrat, kommer hon någonsin kunna leva ett normalt liv?
 
Jag tycker Hallowed är nästan lika bra som Unearthly. Unearthly hade lite mer handling och var intressantare medan den här boken innehåller desto mer tankar och känslor. Det fattas inte handling utan hela storyn har utvecklats och man undrar hur det ska sluta. 
 
Boken kan köpas hos Adlibris Bokus CDON
 
 
 
 
BOUNDLESS

Tredje och sista delen i Unearthly triologin.
 
Claras liv är inte som hon hade förutsett. Hennes familj är splittrad, för att skydda den hon älskar har hon varit tvungen att lämna honom. Hon lever i konstant fara och hennes vänner är inte som de brukar. Hon har just börjat College och vet inte riktigt vad hon vill med sitt liv. Hon försöker klara av sina känslor inför sitt liv samtidigt som hon lever ett vanligt collegeliv med fester och studier. Men lugnet varar inte föralltid och hon kommer att ställas inför sin svåraste utmaning någonsin. Kommer Clara att följa sitt öde eller kommer hon att gå en annan väg?
 
Hela Claras liv har förändrats genom historiens gång, hon har blivit starkare och lärt sig mycket om sitt liv och den värld hon lever i. Hon har ställts inför utmaningar som hon intre trodde att hon skulle klara och fattat beslut som inte är vad hon vill men som hon tror är bäst. 
 
Den här boken är ungefär som Unearthly och Hallowed. Den har mycket handling, Claras visioner har har en stor roll och den är spännande rätt igenom. Hennes vänskaper förändras, hon lär sig mer om sin familj och dess historia samt om sina vänner och deras förflutna. Hon lär sig om vad det är som är viktigt i hennes liv och vad hon är beredd att offra för att skydda de hon älskar. 
 
Slutet måste jag erkänna föll inte mig i smaken. Jag hade hoppats på ett helt annat slut men förmodar att många andra tycker att slutet är bra och nöjer sig med det. 
 
Triologin är något som jag skulle rekommendera till alla som gillar övernaturligt och då speciellt änglar.
 
Boken kan köpas hos Adlibris Bokus CDON

Boundless, Cynthia Hand, Hallowed, Unearthly, Unearthly triologin,

Kommentera

Publiceras ej