TÖRST
 
Törst är första delen i Richelle Meads Vampire Academy serie. 
 
Boken handlar om dhampiren (halvvampyr) Rose och hennes bästa vän Lissa som är en moroi (vampyr). De båda har varit på rymmen från sin internatskola under två års tid men nu hittar deras skola dem och de båda tvingas tillbaka. Rose kommer göra allt för att skydda Lissa, vilket är anledningen till att de rymde. Hur ska de klara sig i skolan eller kommer de att rymma igen?  och hur ska Rose klara sig när hon måste träna med skolans nya, snygga och begåvade beskyddare Dimiti?
 
Den här är en av mina absoluta favoritvampyrserier. Rose är en helt fenomenal huvudrollsinnehavare, hon är rolig, kaxig, smart och otroligt lojal. Hon är beredd att göra allt för de människor som hon älskar! Lissa är den viktigaste personen i Rose liv, hon är den person som Rose skulle göra allt för. 
 
Det jag tycker är bäst med den här boken är den vänskap som finns mellan Rose och Lissa och hur de alltid ställer upp för varandra. 
 
En annan sak som jag uppskattar är den underbara dialogen med mycket snabba och kaxiga repliker. Ett stort fokus i boken ligger på att vi ska få lära känna karaktärerna och vilka egenskaper de har. 
 
Jag rekommenderar den här boken som en bra bok att börja med om man är en nybörjare på fantasy och vampyrer. 
 
Jag har boken på översatt på svenska och där heter den Törst, boken finns på originalspråket engelska och heter där Vampire academy. Boken kommer som film under sommaren 2014. 
 
Boken finns att köpa på svenska hos Adlibris Bokus CDON
 
 
FRUSET BLOD
 
Andra delen i Vampire Academy serien, det är nu som saker börjar hända....
 
Efter att strigio har lyckets attackera moroifamiljer har skolan evakuerats till en avlägsen skidort där eleverna och deras familjer får fira jul. Tyvärr blir inte resan riktigt som de har tänkt sig då kärleken spirar men inte riktigt mellan de personer som jag hoppades på. I den här boken introduceras nya karaktärer som spelar en större roll i kommande böcker. 
 
Jag tycker den här boken är bra, den är inte den bästa i serien men dess handling är viktig för kommande böcker och hur karaktärerna kommer att agera i dem. Den första boken hade ett större fokus på att lära känna karaktärerna, den här fokuserar mer på att beskriva miljön som de befinner sig. 
 
Som i den första boken är det dialogen som bär upp boken genopm att vara kvick och kaxig, då främst från Rose men även från den nya karaktären Adrian. Det jag gillar i boken är även de olika relationerna som finns representerade i form av vänskap och kärlek. Det är de relationerna som gör boken så underbar. 
 
Slutet på den här boken är hemsk och ger mig rysningar men är även väldigt viktigt eftersom det förklarar mycket om vad som sker i den värld som karaktärerna befinner sig i. 
 
Boken är översatt på svenska och den engelska originaltiteln är Frostbite
 
Boken kan köpas på svenska hos Adlibris Bokus CDON
 
 
SKUGGKYSST
 
Tredje delen i Vampire Academy serie. 
 
Att bli kär i sin lärare är aldrig en bra idé! Speciellt inte när din lärare är en annan beskyddare och ni båda ska träna samma person. För hur ska de kunna beskydda Lissa om de har ögonen för varandra?
Lissa och Rose åker även till kungliga moroihovet för att vittna vid en rättegång. Mycket händer vid hovet. Rose slits mellan sina känslor för Dimitri samtidigt som Adrian fortsätter att flirta med henne.
 
När allt äntligen ser ut att lösa sig så händer det som inte får hända och allt förändras!
 
Den här boken är bra eftersom vi får en bra förklaring för hur ande fungerar och även för hur relationerna i boken förändras. Flera av karaktärerna kämpar med sina känslor och de beslut som de har fattat tidigare.
 
Den är inte lika händelsefull som fruset blod utan har sina bästa sidor i relationer. Speciellt relationen mellan Rose och Lissa, den förändras och utvecklas och hur ska det sluta...
 
Den här är inte min favoritbok men du måste läsa den om du ska läsa de andra delarna för det som händer i slutet är avgörande för de kommande böckerna.
 
Boken kan köpas på svenska hos Bokus Adlibris CDON
 
 
LÖFTET
 
Fjärde delen i Vampire Academy serien.
 
Rose gav Dimitri ett löfte och nu tänker hon hålla det även om det innebär att hon måste lämna sitt gamla liv och resa till Ryssland/Sibirien. Men kommer hon att klara av att slutföra det som behövs och hur ska hon hitta honom?
 
Vi får även träffa en ny karaktär Sydney Sage en alchemist vars jobb är att dölja strigio för människans ögon när de blivit mördade.. vilket Rose såklart inte vet vilket är anledningen till att hon träffar Sydney.
 
I den här boken får vi veta så mcyket och vi får lära känna Dimitri mycket bättre. Det händer något hela tiden och jag måste säga om förra boken var ganska seg så flyger tiden när man läser den här. 
 
Det finns en massa vändningar i boken och varje litet beslut som fattas påverkar vad som händer. Jag sitter som på nålar och undrar hur det ska gå för Rose, kommer hon att lyckas med sitt uppdrag och om hon gör det hur ska hon klara av att fortsätta sitt liv?
 
Den här är en av mina favoritböcker i serien, skulle nog sätta den på plats två efter den första boken. Detta eftersom den innehåller så mycket tankar, känslor, handling och att vi får lära känna nya karaktärer som kommer vara viktiga i kommande böcker.
 
Läs de andra böckerna fort så du kan börja läsa den här för du kommer inte att bli besviken!
 
Boken kan köpas på svenska hos Adlibris Bokus CDON
 
 
ANDENS KRAFT
 
Den femte och nästa sista delen i Vampire Academy serien.
 
Rose misslyckades med sitt uppdrag i Sibirien och hon lever nu under ett större hot än någonsin. Nu måste hon snabbt komma på en plan för att lösa sina problem innan det är försent men går hennes plan verkligen att verkställa och hur långt måste hon gå för att lyckas? Kan Rose offra hela sin framtid för den hon älskar och även då kan det lyckas? En stor del av boken utspelar sig vid det kungliga hovet, kommer Rose att hålla sitt löfte till Adrian och vad tycker drottningen om det? Blir Lissa och Rose sams efter Rose svek eller kommer deras vänskap vara förstörs?
 
Den här boken är spännande eftersom att den ger många frågor men också svarar på många som man haft sedan tidigare. Även i denna bok så spelar känslor en stor roll och dett fattas en hel del beslut som påverkar karaktärerna åt olika håll och ibland tycker jag att det lutar lite fel. 
 
Boken har en väldigt bra handling och det händer något hela tiden, du vill hela tiden veta hur det ska sluta och om Rose kommer att lyckas!
 
Läs boken!
 
Boken kan köpas på svenska hos Adlibris Bokus CDON
 
 
YTTERSTA OFFRET
 
Den sjätte och sista delen i Vampire Academy serien.
 
Drottningen är död och Rose anklagas för mordet. Hur långt är hon redo att gå för att rentvå sig och hur ska hon lyckas med det. Rose måste ha hjälp av både Dimitri och Adrian och hur ska det gå? Samtidigt som Rose kämpar för sitt liv kämpar Lissa för tronen, hur ska Rose kuna rädda både sig själv och Lissa?
 
För att lyckas måste Rose offra allt och hon kommer att ställas inför tuffa utmaningar, kommer hon att klara det eller komma hon att förlora allt?
 
Den här boken kommer på tredje plats över mina favoritböcker i serien. Den har precis allt som jag letar efter. Den har en fartfylld och intressant handling där du hela tiden vill veta mer. Karaktärerna har utvecklats något enormt och deras inbördes relationer har påverkats åt olika håll. Jag älskar Rose, hon är den perfekta huvudkaraktären. Hon är stark, modig och vågar ta chanser samt att hon lär sig av sina misstag, hon är inte rädd för att erkänna att hon gjort fel, hon har bara lite svårt för det. Men hon är alltid redo att göra allt för de hon älskar och det beundrar jag med henne. 
Jag älskar dialogen i böckerna speciellt när Adrian är med eftersom han kommer med de klassiska snabba och ofta retsamma kommentarerna. 
 
Den här boken är en bok som du slukar och du önskar att den inte ska ta slut, men som alla bra saker gör den tyvärr det men den håller dig nervös spänd till sista sidan.
 
Får du inte nog av Rose och Dimitri finns det en kortnovell om dem i en novellsamling som heter Foretold av Carrie Ryan. 
 
Bokan kan köpas på svenska hos Adlibris Bokus CDON 
 
 
Alla böckerna är översatta på svenska men jag ska köpa dem och läsa dem på engelska då jag anser att det är bättre att läsa en bok på originalspråket. 
Richelle Mead, andens kraft, fruset blod, löftet, skuggkysst, törst, vampire academy, yttersta offret,

Kommentera

Publiceras ej